Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

 Giyim Üretim Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığ...


 Giyim Üretim Teknolojisi bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Giyim Üretim Teknolojisi bölümü var. Aşağıda sırasıyla Giyim Üretim Teknolojisi bölümü nedir, puan türü nedir, Giyim Üretim Teknolojisi bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Giyim Üretim Teknolojisi dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
 
Giyim Üretim Teknolojisi iş olanakları
Giyim Üretim Teknolojisi
Öncelikle şunu söylemek isteriz ki 2 yıllık Giyim Üretim Teknolojisi bölümü kamu kurumlarına yerleşmek için okunacak bir bölüm değildir; zira bölüm mezunlarına atamalarda kadro açılmamaktadır. Ancak özellikle tekstilin gelişmiş olduğu şehirlerde yaşıyorsanız, özelde iş bulma olanaklarınız olacaktır.

2 Yıllık Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir?

Giyim Üretim Teknolojisi bölümü; çocuk, kadın ve erkek iç-dış giyiminde; üretim öncesi planlama ve tasarım, kalıp-desenleme, kalite kontrol ve üretim safhalarının tümünde uygulama becerilerine sahip ara elemanlar yetiştiren bir önlisans programıdır.

Giyim Üretim Teknolojisi Programının gayesi, Tekstil ve Hazır Giyim sektörüne hizmet edecek düzeyde genel tekstil ve hazır giyim bilgilerine sahip, ara kademede görev yapacak nitelikli elemanlar yetiştirmektedir. Giyim Üretim Teknolojisi Programı; iki yıllık olup genel tekstil ve hazır giyim bilgileri hakkında öğretim veren teknik bir programdır. Öğrencilerin eğitim süreleri içerisinde danışmanları tarafından onaylanan firmalarda 36 iş günü staj yapmaları gereklidir. Bölümün eğitim dili Türkçedir.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Giyim Üretim Teknolojisi bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Giyim Üretim Teknolojisi, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Giyim Üretim Teknolojisi bölümü için de baraj puanı 150 puandır.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Giyim Üretim Teknolojisi mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Giyim Üretim Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

1- Hazır giyim fabrikaları
2- Tekstil atölyeleri
3- Tekstil fabrikaları
4- Moda evleri

Mezunlar; hazır giyim üreten fabrikalar ve atölyeler ile dokuma fabrikalarının, model-kalıp, planlama, tasarım (stilistlik), iş-zaman etüdü, kalite kontrol gibi bölümlerinde çalışırlar.

Konfeksiyon emek-yoğun bir sektör olduğundan, mezunlar az bir yatırım ile, birçok kişinin çalışabileceği atölye veya modaevi de açabilirler. Tekstil ve konfeksiyon Türkiye'nin ihracatında büyük bir paya sahip olduğundan bu alanda iş bulma sorunu fazla yaşanmamaktadır. Ancak ihracatın düşmesi, ucuz ithal ürünlerin piyasaya girmesi dönemsel dalgalanmalara neden olabilmekte, bu da zaman zaman iş bulmayı zorlaştırabilmektedir.

Giyim Üretim Teknolojisi Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Giyim Üretim Teknolojisi mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Giyim Üretim Teknolojisi mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Üretimi planlar,
2- İş ve zaman etüdü yapar.
3- Yeni giysi modelleri geliştirir.
4- Çıkarılan modellerin kalıplarını hazırlar.
5- Dikilecek giysinin kumaşının kalitesinin, renginin, miktarının üretime uygunluğunun kontrolünü yapar.
6- Model için gerekli malzeme ve süsleme araçlarını seçer.
7- Örnek giysi hazırlar.
8- Ürünün çeşitli vücut ölçülerine göre seri üretimi ile ilgili işleri yapar veya yaptırılmasını sağlar.
9- Seri üretime giren ürünün başından sonuna kadar takibini ve kontrolünü yapar.
10- Ürünün paketlenmesi depolanması ve pazarlanması ile ilgili işleri yürütür.

Giyim Üretim Teknolojisi Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları

Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Giyim Üretim Teknolojisi çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Giyim Üretim Teknolojisi okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:

Teknikerler; çalıştığı bölümün özelliğine göre farklı ortamlarda bulunabilir. Planlama, model, kalıp-çizim bölümlerinde çalışan kişiler büro ortamında bulunurken, doğrudan üretimde çalışanlar atölye ortamının kumaş tozu, nem, gürültü gibi etkenlerinden etkilenirler.

Dikiş makineleri, kesici ve elektrikli aletler nedeniyle iş kazası riski vardır. Ancak belirgin bir meslek hastalığına rastlanmamaktadır. Tekstil mühendisleri, hazır giyim teknisyenleri, diğer işçiler ve müşterilerle iletişim halinde çalışırlar.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Giyim Üretim Teknolojisi maaşlar 4000-4500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Giyim Üretim Teknolojisi maaşları 2500-4000 lira arasındadır.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Giyim Üretim Teknolojisi bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Giyim Üretim Teknolojisi dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Moda Giyim Tasarımı

-Moda Tasarımı

-Tekstil ve Moda Tasarımı

-Tekstil

-Tekstil Mühendisliği

-Tekstil Tasarımı


2 Yıllık Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Mesleki Matematik, Kadın Giysi Kalıpları I, Kadın Giysi Üretimi I, Temel Sanat Eğitimi, Tekstil Teknolojisi, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Türk Dili I, Yabancı Dil I.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri
Kadın Giysi Kalıplari 2, Kadın Giysi Üretimi 2, Giysi Malzemeleri, Giysi Teknik Çizimi, Geometri, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2, Yabancı Dil 2.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri
Endüstriye Dayalı Eğitim Staj, Moda Resmi Ve İllüstrasyonu, Kadın Giysi Kalıpları 3, Erkek Giysi Kalıp Hazırlama Teknikleri, Kadın Giysi Üretimi 3, Moda, Giyim Sanayi Makineleri, Çocuk Giysi Kalıpları.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri
İş Giysi Kalıpları, Endüstriye Dayalı Eğitim Staj, Kostüm Tasarımı Ve Üretimi, Giysi Aksesuarları, Kadın Giysi Kalıpları 4, Kadın Giysi Üretimi 4.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Giyim Üretim Teknolojisi KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Giyim Üretim Teknolojisi bölümüne son beş yılda ne yazık ki hiç kontenjan verilmedi.

Giyim Üretim Teknolojisi Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Giyim Üretim Teknolojisi tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Bir bütünün parçaları arasındaki ilişkileri görebilmeli.
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Ekip çalışmasını sevmeli.
4- El ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmeli.
5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
6- Planlı çalışmayı bilmeli.
7- Renk ve şekilleri algılayabilme yeteneğine sahip olmalı.
8- Sanat estetik görüşü olmalı.
9- Ticarete ilgi duymalı.

Giyim Üretim Teknolojisi Okuyanlar ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Giyim Üretim Teknolojisi yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Giyim Üretim Teknolojisi iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER: 2
  1. 10. sınıfım moda tasarım okumayı küçüklüğümden beri okumak istedim hep ve bu bilgler çok işime yaradı teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. 2 yılık giyim bölümü okuyup halkegitimde usta öğretici lik yapabilir miyim

    YanıtlaSil
Yorum Nasıl Yazılır?
1. Yorum Kutusu'na yorumunuzu yazın.
2. Yorumlama Biçimi bölümünden Google hesabınızla mı, Anonim (Adsız) olarak mı yoksa herhangi bir isim (Adı/URL) yazarak mı yorum yapmak istediğinizi belirtin.
3. Eğer Google hesabınızla yorum yaparsanız, yorumunuza cevap yazıldığında size bir e-posta gönderilir. Bunun için ''Beni Bilgilendir'' kutucuğunu işaretleyin.
4. Yayınla butonuna tıklayın.
5.Robot değilim uyarısı çıkarsa kutucuğu işaretleyin ve sizden isteneni yapın.

Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyZuyanI6S4jQ3W9vz8tJwNwJ5PhMb6MD18LDC3kuFJXjETNdL-J8XbOSL8_zWdt71Gx_eBtr1dKleR0RUeO6QQycEClcpeWMY-OVIytq-JSdQwjdT9UUqdaC48DQAu0Kn8PMUf3lWYi4g/s320/giyim-uretim-teknolojisi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyZuyanI6S4jQ3W9vz8tJwNwJ5PhMb6MD18LDC3kuFJXjETNdL-J8XbOSL8_zWdt71Gx_eBtr1dKleR0RUeO6QQycEClcpeWMY-OVIytq-JSdQwjdT9UUqdaC48DQAu0Kn8PMUf3lWYi4g/s72-c/giyim-uretim-teknolojisi.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/05/giyim-uretim-teknolojisi-bolumu-nedir.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/05/giyim-uretim-teknolojisi-bolumu-nedir.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content