Silah Sanayi Teknikerliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığı...
Silah Sanayi Teknikerliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Silah Sanayi Teknikerliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Silah Sanayi Teknikerliği bölümü nedir, puan türü nedir, Silah Sanayi Teknikerliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Silah Sanayi Teknikerliği dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Bölümde yetiştirilen teknikerlik seviyesindeki öğrenciler, almış oldukları üretim ve tasarım dersleri doğrultusunda ülkemizde savunma sanayine yönelik teknik eleman ihtiyacını karşılayacaklardır. Bu kapsamda ders dağılımlarında tanımlanmış olan uygulama faaliyetleri ile sanayi üniversite iş birliği gerçekleştirilecektir. Program 2 yıllık eğitim veren önlisans programıdır. 4 yarıyıldan oluşmaktadır. Her yarıyılda toplam 15 hafta ders işlenmektedir. Ayrıca 30 günlük 1 staj dönemi bulunmaktadır.
2 Yıllık Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Nedir?
Silah Sanayi Teknikerliği bölümü; ülkemizin savunma ve güvenlik teknolojileri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip, dünyada bu alandaki gelişmelere hâkim ve bu alandaki gelişmeleri takip ederek gereken atılımları yapabilecek, savunma sanayine yönelik üretim, tasarım, optimizasyon alanlarında ve Ar-Ge , Ür-Ge uygulamalarında aktif rol alan donanımlı teknikerler yetiştiren bir önlisans programıdır.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 2 yıl olan Silah Sanayi Teknikerliği bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Silah Sanayi Teknikerliği, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Silah Sanayi Teknikerliği bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Silah Sanayi Teknikerliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Silah Sanayi Teknikerliği mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:
Bu programdan mezun olan öğrenciler talaşlı ve talaşsız üretim yapan savunma ve silah sanayisinde, "Üretim ve/veya Fabrika Bakım Teknikeri" unvanı ile istihdam edilirler. Aynı zamanda Astsubay Okullarına da sınavla geçiş yapabilmektedir.
Silah Sanayi Teknikerliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Silah Sanayi Teknikerliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Silah Sanayi Teknikerliği mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Üretimi yapılacak silahın tasarımını yapar.
2- Üretilecek silahın özelliklerini belirler.
3- Maliyet hesaplaması yapar.
4- Üretilen ürünlerin sağlamlığını test eder.
5- Gerekli kalıp örneklerini hazırlar.
6- Üretimin her safhasında aktif görev alır.
Silah Sanayi Teknikerliği Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Silah Sanayi Teknikerliği çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Silah Sanayi Teknikerliği okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Görev yapılacak alanlar riskli olabilmektedir. Özellikle patlayıcıların da bulunduğu alanlar tehlikeli olabileceği için yüksek güvenlik tedbirleri alınmalıdır.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Silah Sanayi Teknikerliği maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Silah Sanayi Teknikerliği maaşları 3000-4000 lira arasındadır.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?
2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Silah Sanayi Teknikerliği bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Silah Sanayi Teknikerliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:
1- İmalat Mühendisliği
2- Makine Mühendisliği
3- Mekatronik Mühendisliği
2 Yıllık Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
1.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Yabancı Dil-1, Türk Dili-1, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-1, Matematik-1, Fizik, Ölçme Ve Kontrol, Teknik Resim, Silah Sistemlerinin Tanıtılması, Temel Bilgi Teknolojileri, İmalat Yöntemleri.
1.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Yabanci Dil-2, Türk Dili-2, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-2, Silah Bilgisi Ve Atış, Matematik-2, Malzeme Bilgisi-1, Temel İmalat İşlemleri, Bilgisayar Destekli Çizim, Temel Elektrik - Elektronik, Malzemelerin Mekanik Davranışı.
2.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Silah Bakım-Onarım Ve Kalitesi, Mikro Bilgisayarlı Sistem Tasarımı, Silah Sistemleri Tasarımı, Bilgisayar Destekli Üretim, Cnc İmalat Teknolojisi, Üretim Planlaması Ve Kontrolü, Mesleki Uygulama-1, Zırh Sistemleri, Malzeme Bilgisi-2.
2.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Sistem Analizi Ve Tasarımı, Makine Elemanları, Mühimmat Sistemleri, Balistik Ve Silah Termodinamiği, Mesleki Uygulama-2, Staj (30 İş Günü), Namlu Tasarımı, Kalite Güvence Sistem Ve Standartları, Yönlendirilmiş Çalışma.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Silah Sanayi Teknikerliği KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Silah Sanayi Teknikerliği bölümüne son beş yılda hiç kontenjan açılmamıştır. Mezunlar genel memurluk kadrolarına başvurabilmektedir.
Silah Sanayi Teknikerliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Silah Sanayi Teknikerliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Bedenen sağlıklı ve güçlü olmalı.
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Ekip çalışmasını sevmeli.
4- İhtiyaç saptaması yapabilmeli.
5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
6- Planlı çalışmayı bilmeli.
7- Tedbirli olmalı.
8- Teknolojiden hoşlanmalı.
9- Yönergeyi uygulayabilmeli.
Silah Sanayi Teknikerliği Okuyanlar ve Silah Sanayi Teknikerliği Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Silah Sanayi Teknikerliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Silah Sanayi Teknikerliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
çok yararlı olmuş yanlız nerelerde sıtaj yapılır
YanıtlaSilÇok yararlı olmuş gerçekten ama merak ettiğim bir konu var bu bölümden mezun olduğumuz zaman ASELSAN tarzı yerlerde çalışma olanağımız nedir?
YanıtlaSilTeorik bi bölüm uygulamalı dersi yok
YanıtlaSilbence cok faydalı ūlkemïz ïcïn
YanıtlaSilbende bu alanda bulunmayı çok ïstedim
YanıtlaSilBenim aklımda bu bölüm var iş olanağı nedir gelecek vadede bir meslekmi ve derslerin zorluk seviyesi nasıl mezun yada bu konu hakında bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim
YanıtlaSilKpss atama puanları ve alımları nedir yeğenim kazandı bilgi almak istiyorum.
YanıtlaSil