Turizm Animasyonu bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı...
Turizm Animasyonu bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Turizm Animasyonu bölümü var. Aşağıda sırasıyla Turizm Animasyonu bölümü nedir, puan türü nedir, Turizm Animasyonu bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Turizm Animasyonu dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Turizm Animasyonu programının amacı, öncelikli olarak turizm ve eğlence sektöründe müşterileri dinlendirmek ve eğlendirmek suretiyle, bu kişilerin işletmeye tekrar gelmelerini sağlayabilecek nitelikli elemanlar yetiştirmektir. Turizm Animasyonu programını bitirenlere “ Turizm Animasyonu Meslek Elemanı” unvanı verilir.
2 Yıllık Turizm Animasyonu Bölümü Nedir?
Turizm Animasyonu bölümü; eğlence ve sanata ilişkin her konuyu çeşitli açılardan derinlemesine inceleyebilen; bu konulara ilişkin temel bilgi donanımına sahip; Anadolu'nun kültürel çeşitliliği ve zenginliğini yabancı konuklara aktarabilecek; etik değerleri özümsemiş, dünya gerçeklerinin farkında olan ve yaşam boyu öğrenmenin önemini benimsemiş çağdaş meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.
Turizm Animasyonu Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 2 yıl olan Turizm Animasyonu bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Turizm Animasyonu, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Turizm Animasyonu bölümü için de baraj puanı 150 puandır.
Turizm Animasyonu |
Turizm Animasyonu Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Turizm Animasyonu mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Turizm Animasyonu mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:
1- Animasyon Ajansları
2- Belediyeler
3- Eğlence Merkezleri
4- Halk Eğitim Merkezleri (Usta Öğretici Olarak)
5- Oteller
6- Özel Tiyatrolar
7- Televizyon Kanalları
8- Tur ve Organizasyon Şirketleri
Turizm Animasyonu programından mezun olan öğrenciler; *Turizm sektörünün "eğlence"yi kapsayan her alanında (animasyon departmanı vs) *Özel ya da ödenekli tiyatrolarda (oyuncu-dansçı-sahne işçisi gibi pozisyonlarda) *Çeşitli organizasyon şirketlerinde (özel gün ve gece organizasyonları) gibi alanlarda istihdam edilebilirler.
Turizm Animasyonu Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Turizm Animasyonu mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Turizm Animasyonu mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Boğulma, zehirlenme gibi tehlikelere karşı grubu uyarır.
2- Fuarlarda ve reklam kampanyalarında görev yaparken, tanıtılması istenen ürün ve hizmeti hedef kitleye en iyi şekilde anlatır.
3- Tatil yapmaya gelen insanların; yaşlarına, cinsiyetlerine, kültürel ve ekonomik düzeylerine göre gereksinimlerini, beklentilerini saptar.
4- Tatil yerinin olanakları çerçevesinde beklentileri karşılayacak bir animasyon programı hazırlar ve uygular.
5- Turist kafilelerini ilgili istasyon, havaalanı vb. noktalarından alarak konaklama yerine getirir ve götürür.
Turizm Animasyonu Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Turizm Animasyonu çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Turizm Animasyonu okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Animasyon meslek elemanı; turistik tesislerde, fuarlarda, radyo ve televizyon şirketlerinde çalışabilir. Çalışma ortamı çok değişken olup, görev hem kapalı, hem açık mekanlarda yürütülür. Çalışma saati de değişken olup geceleri, hafta sonu ve bayram tatillerini de kapsayabilir. Animatör, çalışmalarında birinci derecede insanların duyguları ve ihtiyaçları ile ilgilidir. Bu nedenle animatörlük, insan ilişkilerinden hoşlanan kişilere daha uygun bir meslektir.
Meslekte
Kullanılan Araç-Gereçler
1- Su sporlarıyla ilgili araçlar.
2- Çeşitli müzik aletleri.
3- Harita, pusula, kitap, dergi.
4- Tenis, masa tenisi, voleybol , futbol, kayak gibi oyunların araç gereci ve reklam sektörünün kullandığı araç-gereçler, bunlardan bazılarıdır.
Turizm Animasyonu Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Turizm Animasyonu maaşlar 4000-5000 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Turizm Animasyonu maaşları 3000-4000 lira arasındadır.
Turizm Animasyonu Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?
2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Turizm Animasyonu bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Turizm Animasyonu dikey geçiş bölümleri şunlardır:
-Oyunculuk
-Rekreasyon
-Sahne Sanatları
-Tiyatro
2 Yıllık Turizm Animasyonu Bölümü Dersleri Nelerdir?
1.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-I, Hareket Ritim Ve Dans Tekniği, Komedi Tekniği-I, Makyaj Tekniği-I, Spor Ve Oyun Bilgisi-I, Türk Dili-I, Uygulamalı Yabancı Dil-I, Yabancı Dil-I.
1.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-2, Komedi Tekniği-2, Makyaj Tekniği-2, Modern Danslar, Spor Ve Oyun Bilgisi-2, Staj, Türk Dili-2, Uygulamalı Yabancı Dil-2, Yabancı Dil-2.
2.
Sınıf 1. Dönem Dersleri
Genel Turizm, Konuşma Sanatı Ve Tekniği-I, Koreografi, Mesleki Yabancı Dil-I, Sahne Uygulaması-I, Step-Aerobik, Türk Kültürü Ve Halk Bilimleri.
2.
Sınıf 2. Dönem Dersleri
Çocuk Animasyonu, Konuşma Sanatı Ve Tekniği-2, Mesleki Yabancı Dil-2, Sahne Gereçleri Yapım Teknikleri, Sahne Uygulaması-2, Staj, Türk Halk Dansları, Uyarlama Teknikleri.
Turizm Animasyonu Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Turizm Animasyonu KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Turizm Animasyonu bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Turizm Animasyonu Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Turizm Animasyonu tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Düzenli olmalı.
2- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
3- Dış görünüşüne özen göstermeli.
4- Ekip çalışmasını sevmeli.
5- İnsanlarla iyi iletişim kurabilmeli.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
8- Sosyal psikoloji bilimine ilgi duymalı.
9- Tiyatro yeteneği bulanmalı.
10- Yabancı dil öğrenmeye yatkın kişiler
Turizm Animasyonu Okuyanlar ve Turizm Animasyonu Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Turizm Animasyonu yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Turizm Animasyonu iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR