Bilgisayar Enformatik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız y...
Bilgisayar Enformatik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Bilgisayar Enformatik bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilgisayar-Enformatik bölümü nedir, puan türü nedir, Bilgisayar Enformatik bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Bilgisayar Enformatik bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Bilgisayar-Enformatik bölümü, büyük ve hızlı bir gelişim içerisinde olan bilgisayar yazılım ve donanım dallarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli, yetenek sahibi, problem çözücü ve analitik düşünebilen elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Bilgisayar Enformatik Bölümü Nedir?
Bilgisayar Enformatik bölümü; öğrencilere bilişim, bilgi ve bilgisayar sistemleri alanında kendilerini geliştirerek daha etkin ve verimli sonuçlar elde etmeleri için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandıraran ve onları bilgisayar-enformatik alanında uzmanlaştıran bir lisans bölümüdür.
Bilgisayar Enformatik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Bilgisayar Enformatik için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Bilgisayar Enformatik, SAY (SAYISAL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Bilgisayar Enformatik baraj puanı da 180 puandır.
Bilgisayar Enformatik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Bilgisayar Enformatik mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Bilgisayar Enformatik mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
1- Devlet veya Özel Bankalar
2- Bilgisayar Donanım Üreten Firmaları
3- Yazılım Şirketleri
4- Teknoloji Firmaları
5- Eğitim Sektörü
Bölüm mezunları; dengeli teorik ve pratik eğitim-öğretim ile kazandıkları birikimlerini; donanım, yazılım, bilgi-işlem ve sistem-analiz-tasarım kavram ve ilişkilerini özümsemiş olarak, özel ve kamu sektöründe, önemli ölçüde mevcut insan gücü açığını giderme yolunda bilgisayar programcısı ve ileri aşamada sistem analisti olarak geniş iş olanaklarına sahiptirler.Bilgisayar kullanımının hızla yaygınlaştığı ülkemizde bilgisayar ve enformatik programı mezunlarının yönetim, eğitim, endüstri, ticaret ve hizmet alanlarında faaliyet gösteren çeşitli kamu kuruluşları ile özel kuruluşlarda, bankalarda, üniversitelerde, bilgisayar donanım ve yazılımı üreten ve pazarlayan firmalarda çalışma olanakları vardır.
Bilgisayar Enformatik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Bilgisayar Enformatik mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Bilgisayar Enformatik mezunlarının görevleri şunlardır:
Bu bölüm mezunlarının görevi, bilgiye duyulan ihtiyacı görmek, doğru bilgiye nerede ve nasıl erişim sağlanabileceğini bilmektir. Yani bilginin sınıflandırılması, hızlı bulunması ve yayılması bu bilim dalı için oldukça önemlidir.
Bilgisayar Enformatik Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Bilgisayar Enformatik maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Bilgisayar Enformatik maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Bilgisayar Enformatik Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Bilgisayar Enformatik bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Bilgisayar Enformatik bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Bilgisayar Enformatik dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Bilgisayar Enformatik Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Algoritma ve Programlamaya Giriş
- Bilgisayar Ağları
- Bilgisayar Enformatik Sistemlerine Giriş
- Bilgisayar Grafikleri Uygulamaları
- Ekonomiye Giriş
- Enformayon Sistemleri Yönetimi
- E-Ticaret
- Finansal Muhasebe
- İngilizce
- İnsan kaynakları Yönetimi
- İnternet Programlama
- İşletim Sistemleri
- İşletme Prensipleri
- İşletmeye Giriş
- İstatistik
- Lineer Cebir
- Matematik
- Nesne Yönelimli Programlama
- Nümerik Analiz Metodları
- Pazarlama İlkeleri
- Programlama Dili
- Sistem Analiz Metodları
- Sistem Simülasyon Teknikleri
- Veri Yapıları
- Veri Yönetimi ve Dosya Yapıları
- Veritabanı Programlama
- Veritabanı
- Web Geliştirme
- Yazılı İletişim
- Yazılım Mühendisliği
- Yöneylem Araştırma ve Yönetim
Bilgisayar Enformatik Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Bilgisayar Enformatik KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Bilgisayar Enformatik bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Bilgisayar Enformatik Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Bilgisayar Enformatik tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Araştırma, planlama ve uygulama
yeteneğine sahip olmalı.
2- Teknolojiye karşı ilgi duymalı.
3- Yeniliklere ve gelişmelere açık ve yaratıcı olmalı.
4- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
5- Ekip çalışmasını sevmeli.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
Bilgisayar Enformatik Okuyanlar ve Bilgisayar Enformatik Bölümü Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Bilgisayar Enformatik yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Bilgisayar Enformatik nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Bilgisayar Enformatik iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR