Girişimcilik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizim...
Girişimcilik bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Girişimcilik bölümü var. Aşağıda sırasıyla Girişimcilik bölümü nedir, puan türü nedir, Girişimcilik bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Girişimcilik bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Girişimcilik Bölümü Nedir?
Girişimcilik bölümü; hayata geçirecekleri yenilikler, oluşturacakları yeni iş ve istihdam olanakları ile her anlamda kalkınmanın itici gücü olma görevini üstlenecek bağımsız, kurum içi ve sosyal girişimciler yetiştiren bir lisans bölümüdür.
Girişimcilik Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Girişimcilik için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Girişimcilik, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Girişimcilik baraj puanı da 180 puandır.
Girişimcilik Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Girişimcilik mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Girişimcilik mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
1- Kendi İşlerini kurabilir.
2- Büyük veya küçük ölçekli şirketlerde çalışabilir.
Mezunların, büyüme odaklı işler kurmalarını veya kurulmuş aile şirketlerini geliştirmelerini, girişimci/yenilikçi çalışan olarak kurumsal ve köklü firmalarca, sosyal girişimcilik faaliyetlerinde bulunan ve/veya bulunmak isteyen sivil toplum kuruluşları başta, özel ve küresel şirketler ve devlet kurumlarınca, girişimcilik faaliyetlerini desteklemeyi ve arttırmayı hedefleyen kamu kurum ve kuruluşlarınca istihdam edilmelerini beklemekteyiz.
Girişimcilik Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Girişimcilik mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Girişimcilik mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Çalışılan ürün ya da hizmetler için yeni dağılım kanalları yaratmak.
2- Farklı markalarla ortak projeler yürütmek.
3- Finansal alanda firma isteklerine göre sorumlu olmak.
4- Firmalar için yeni hizmet ya da ürün aramak.
5- Markalar arası sinerji oluşturmak.
6- Mevcut olan ürün ya da hizmetler üzerinde çalışmak.
7- Müşteri ihtiyaçlarını tespit edip bu yönde çalışmalar yürütmek.
8- Pazar alanı oluşturmak.
9- Satın alma fırsatları geliştirmek.
Girişimcilik Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Girişimcilik maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Girişimcilik maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Girişimcilik Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Girişimcilik bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Girişimcilik bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Girişimcilik dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Girişimcilik Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Bilgisayar Teknolojileri
- Finans
- Finansal Muhasebe
- Fırsatlara Bakış ve Fikir Üretimi
- Girişimcilik
- İngilizce
- İşletme için İstatistik
- İşletme için Olasılık
- İşletme için Uygulamalı Matematik
- İşletme için Yüksek Matematik
- İşletmeye Giriş
- Makroekonomi
- Medeniyetler Tarihi
- Mikroekonomi
- Operasyon Yönetimi
- Örgütler
- Pazarlama
- Sektörel Çözümler Küresel Uzmanlık
- Sektörel Çözümler Yerel Uzmanlık
- Sektörlere Giriş
- Sosyal Bilimlere Giriş
- Teknoloji ve Yenilikçilik Yönetimi
- Türk Dili
- Uluslararası İşletme
Girişimcilik Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Girişimcilik KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Girişimcilik bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Girişimcilik Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Girişimcilik tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Aktif bir yaklaşıma ve üretkenliğe sahip olmalı.
2- Analitik zekaya sahip olmalı.
3- Araştırmacı kişiliğe sahip olmalı.
4- Çalışma alanının yer aldığı trendleri takip etmeli.
5- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
6- Ekip çalışmasını sevmeli.
7- Geliştirici olarak sonuç odaklı bir çevre oluşturmalı.
8- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
9- Planlı çalışmayı bilmeli.
Girişimcilik Okuyanların Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Girişimcilik yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Girişimcilik nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Girişimcilik iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR