Görsel İletişim Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...
Görsel İletişim Tasarımı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Görsel İletişim Tasarımı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Görsel İletişim Tasarımı bölümü nedir, puan türü nedir, Görsel İletişim Tasarımı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Görsel İletişim Tasarımı bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Dijital iletişim teknolojilerindeki gelişmeler, multimedya iletişim ortam ve araçlarının hızla yaygınlaşan kullanım alanı, görsel tasarımı giderek çok daha önemli kılmaktadır. Sözlü ve yazılı iletişim kadar görsel iletişimin etkisi, gücü ve önemi de her geçen gün daha fazla öne çıkmaktadır. Görsel iletişimin öneminin gün geçtikçe artması ve gelecekte bu alanda yetişen donanımlı profesyonellere ihtiyaç duyulacak olması, iletişim eğitiminde görsel iletişim tasarımının önemi bir kez daha ortaya koymaktadır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Nedir?
Görsel İletişim Tasarımı bölümü; televizyon ve sinema grafiklerinin, bilgisayar yazılımlarının ekran düzenlemelerini tasarlayan meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Görsel İletişim Tasarımı için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Görsel İletişim Tasarımı, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Görsel İletişim Tasarımı baraj puanı da 180 puandır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Görsel İletişim Tasarımı mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Görsel İletişim Tasarımı mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
1- Yazılım Firmaları
2- Reklam Şirketleri
3- TV Kanalları
4- Film Setleri
5- Animasyon Yapım Şirketleri
Görsel tasarımcılık hızla gelişen teknolojilere bağlı yeni bir meslek olduğundan dolayı bu meslek elemanlarına talep giderek artmaktadır. Alanla ilgili çalışmalar daha çok büyük şehirlere odaklanmıştır. Yurt dışına açılım olanakları da vardır. Görsel tasarımcılık yaratıcı kişiler için geleceği olan bir çalışma alanıdır.
Bakanlık ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliği ile açılan olan Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını başarı ile tamamlayan Görsel Sanatlar mezunları Meslek Liselerinde Radyo - Televizyon Alanının; Radyo - Televizyon Programcılığı, Grafik - Animasyon, Kameramanlık, Teknik Yapım - Yayın Dallarının alan ortak ve dal dersleri ,Diğer alanların Radyo -Televizyon Alanına ait alan ortak/dal dersleri ve modülleri, Medya Okuryazarlığı dersleri verebilmektedir.
Görsel İletişim Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Görsel İletişim Tasarımı mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Görsel İletişim Tasarımı mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Ekranda tanıtımı yapılacak ürünü (bilgisayar oyunu, CD-ROM, İnternet, televizyon programı vb.) inceler.
2- Bu ürünü izleyiciye en etkili şekilde sunacak ilk görüntüleri tasarlar; zihninde canlandırır.
3- Tasarımlarını çeşitli şekillerde çizer.
4- Bu çizimleri ilgili kişilerle (müşterilerle, o konuda çalışan diğer elemanlarla) birlikte değerlendirir.
5- Benimsenen tasarımı geliştirici çalışmalar yapar.
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümünden mezun olan öğrenciler, medya sektörünün görsel iletişimle ilgili tüm alanlarında istihdam olanağı bulabilmektedir. Ayrıca kamu ve özel sektör kurumlarının kurumsal iletişim birimlerinde, reklam ve halkla ilişkiler kuruluşlarının görsel iletişim ve tasarım birimlerinde, İnternet medyasının da aralarında bulunduğu pek çok alanda istihdam edilebilmektedir.
Görsel İletişim Tasarımı Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Görsel İletişim Tasarımı çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Görsel İletişim Tasarımı okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Çalışma ortamı, işin niteliğine göre stüdyo, büro veya dış çekim ortamı olabilir. Görsel iletişim tasarımcıları bir ekibin üyesi olarak çalışırlar. Tasarımlarını tek başlarına üretirler, ancak tasarımlarının uygulamaya konması sırasında işverenlerle ve diğer elemanlarla iletişim halindedirler.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Görsel İletişim Tasarımı maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Görsel İletişim Tasarımı maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Görsel İletişim Tasarımı bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Görsel İletişim Tasarımı bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Görsel İletişim Tasarımı dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Dersleri Nelerdir?
Görsel İletişim ve Tasarım Bölümünde, İletişim Fakültesinin diğer bölümlerinde olduğu gibi eğitim öğretimin ilk iki yılı temel sosyal bilim formasyon derslerine ayrılmaktadır. Sonraki iki yılda ise uygulamalı eğitime ağırlık verilmektedir. Bölüm ders programı genelden özele, kuramsaldan uygulamaya, birbirini tamamlayıcı derslerden oluşmaktadır. Bölüm öğrencileri, ilk iki yıl süresince belli alan derslerinin dışındaki dersleri öteki bölüm öğrencileriyle ortak müfredat kapsamında almaktadır.
- 3D Baskı Teknikleri
- 3D Tasarımı
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Bilgi Teknolojileri Kullanımı
- Bilgisayar Teknolojileri
- Fotoğraf Tekniği
- Görsel Algılama ve Tasarım
- Görsel Kültür
- Görüntü İşleme Teknikleri
- Grafik Tasarım Tarihi
- Grafik Tasarımı
- Hareketli Grafikler
- İllüstrasyon
- İngilizce
- Kurgu Teknikleri
- Medya Estetiği
- Medya ve Kültürel Çalışmalar
- Mizanpaj
- Sanat Tarihi
- Sayısal Kültür
- Ses ve Görüntü Teknikleri
- Temel Reklamcılık
- Temel Tasarım
- Tipografi
- Türk Dili
- Yeni Medya
Görsel İletişim Tasarımı Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Görsel İletişim Tasarımı KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Görsel İletişim Tasarımı bölümüne son beş yılda toplam 4 kontenjan verilmiş ve mezunlar 71 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.
Görsel İletişim Tasarımı Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Görsel İletişim Tasarımı tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Ayrıntıları algılayabilmeli.
2- Başkaları ile iyi iletişim kurabilmeli.
3- Çevresini gözlemleyebilmeli.
4- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
5- Ekip çalışmasını sevmeli.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Özgün şekil kompozisyonlarını zihinde canlandırabilme ve bunları çizim halinde ifade edebilme yeteneklerine sahip olmalı.
8- Planlı çalışmayı bilmeli.
9- Şekil ve uzay ilişkilerini görebilmeli.
10- Sinema, televizyon, bilgisayarla iletişim konularına ve güzel sanatlara ilgi duymalı.
Görsel İletişim Tasarımı Okuyanların Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Görsel İletişim Tasarımı yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Görsel İletişim Tasarımı nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Görsel İletişim Tasarımı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
okumayın işsiz kalırsınız.
YanıtlaSil