İslam İktisadı ve Finans Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları

İslam İktisadı ve Finans bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımı...

İslam İktisadı ve Finans bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık İslam İktisadı ve Finans bölümü var. Aşağıda sırasıyla İslam İktisadı ve Finans bölümü nedir, puan türü nedir, İslam İktisadı ve Finans bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, İslam İktisadı ve Finans bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

 

İslam İktisadı ve Finans Bölümü Nedir?

İslam İktisadı ve Finans bölümü; iktisat ve İslam iktisadı alanında edindiği bilgi ve becerilerle, güncel problemlere eleştirel yaklaşabilen, analiz yeteneği gelişmiş, çözüm odaklı meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.

 

İslam İktisadı ve Finans Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 4 yıl olan İslam İktisadı ve Finans için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. İslam İktisadı ve Finans, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi İslam İktisadı ve Finans baraj puanı da 180 puandır.

 

İslam İktisadı ve Finans nedir
İslam İktisadı ve Finans

İslam İktisadı ve Finans Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

İslam İktisadı ve Finans mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. İslam İktisadı ve Finans mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:

 

1- Borsa İstanbul

2- Devlet Bankaları

3- Hazine Müsteşarlığı

4- İslam Kalkınma Bankası

5- Katılım Bankaları

6- Maliye Bakanlığı

7- Özel Bankalar

8- Üniversiteler

 

Bu programdan mezun olacak öğrenciler akademi dünyasının ilgili çalışma sahalarında kendilerine yer bulabileceklerdir. Bu hem ulusal ve uluslararası üniversiteler hem de araştırma kuruluşları çerçevesinde söz konusu olabilir. İkinci olarak, İslami Finans alanının ülkemizde öne çıkan kurumlarından olan Katılım Bankalarında çalışma imkânı elde edebilirler. Hali hazırda 6 Katılım Bankasının toplamda 1068 şubesi mevcut olup devlet katılım bankalarının da açılmasıyla bu alandaki talebin artması beklenmektedir.

Nitekim Türkiye Katılım Bankaları Birliği başta olmak üzere konuyla ilgili faaliyet gösteren kuruluşlardan bu konuda yetişmiş insan gücüne olan ihtiyaç birçok platformda açık bir şekilde ifade edilmektedir. Katılım bankalarına ek olarak, bunlarla ilgili düzenlemelerin yürütüldüğü BDDK, TCMB, TMSF, Hazine Müsteşarlığı gibi kuruluşlar da potansiyel birer istihdam mahallidir. Üçüncü olarak, uluslararası İslam ekonomisi ve finansı kuruluşları olan İslam Kalkınma Bankası, IRTI, AAOIFI, IFSB, INCEIF gibi kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirler. Son olarak mezunların iktisat teorisi ve pratiğine de vâkıf olacakları için Borsa İstanbul, çeşitli bakanlıklar, devlet ve özel sektöre ait bankalar, yerli veya uluslararası şirketlerde de çalışabilirler.

 

İslam İktisadı ve Finans Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere İslam İktisadı ve Finans mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek İslam İktisadı ve Finans mezunlarının görevleri şunlardır:

 

1- Ekonomik verileri inceler ve yorumlar.

2- Çeşitli projeler ve sosyal etkinlikler üretir.

3- Hem ulusal hem de küresel boyuttaki ticari ve finansal olayları analiz eder.

4- Müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verir.

5- Çalıştığı kurum veya şirketin reklamını yapar.

 

İslam İktisadı ve Finans Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için İslam İktisadı ve Finans maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise İslam İktisadı ve Finans maaşları 3500-5000 lira arasındadır.

 

İslam İktisadı ve Finans Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler

İslam İktisadı ve Finans bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız İslam İktisadı ve Finans bölümüne geçiş yapabilirsiniz. İslam İktisadı ve Finans dikey geçiş bölümleri şunlardır:

Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.

https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html

 

İslam İktisadı ve Finans Bölümü Dersleri Nelerdir?

  1. Arapça
  2. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
  3. Bilgisayar Teknolojileri
  4. Ekonometri ve Modelleme
  5. Finansal Muhasebe
  6. Hukuka Giriş
  7. İngilizce
  8. İslam Ekonomisi
  9. İslam Ekonomisine Giriş
  10. İslam Hukukuna Giriş
  11. İslamda Akitler ve Ticari Akitler
  12. İslami Finansa Giriş
  13. İslami Politik Ekonomi
  14. İşletmeye Giriş
  15. İstatistik 
  16. Katılım Bankacılığı, Ürün ve Uygulamaları
  17. Kuran’da Ana Konular ve İslami Değerler
  18. Makro Ekonomi
  19. Matematik
  20. Mikro Ekonomi
  21. Sayısal Yöntemler
  22. Tekafül
  23. Teknoparklar
  24. Ticaret Hukuku
  25. Ticari Akitler ve Finansman Şekilleri
  26. Türk Dili

 

İslam İktisadı ve Finans Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. İslam İktisadı ve Finans KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. İslam İktisadı ve Finans bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

 

İslam İktisadı ve Finans Okuyanların Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. İslam İktisadı ve Finans yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de İslam İktisadı ve Finans nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için İslam İktisadı ve Finans iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

YORUMLAR

BLOGGER
Ad

2 YILLIK BÖLÜMLER,227,4 YILLIK BÖLÜMLER,298,EN İYİ ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ,9,KOMPOZİSYON,9,
ltr
item
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir: İslam İktisadı ve Finans Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
İslam İktisadı ve Finans Bölümü Nedir? Ne İş Yapar? Maaşları İmkanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuMNj3_nvFI7SE14rOFR-wwlU2atlvRRoBMJ_Cg9gFm5vXJ_IYe4bZzMhoD1S3W6GW5d7O1lr0GO9wKK1X5Ex5BYPs5zmdb6OL-5SLizdQ0bIXp8mQe2EnnkvOk69XG9nbPMneVhNH8xwg/s16000/islam-ekonomisi-ve-finans.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuMNj3_nvFI7SE14rOFR-wwlU2atlvRRoBMJ_Cg9gFm5vXJ_IYe4bZzMhoD1S3W6GW5d7O1lr0GO9wKK1X5Ex5BYPs5zmdb6OL-5SLizdQ0bIXp8mQe2EnnkvOk69XG9nbPMneVhNH8xwg/s72-c/islam-ekonomisi-ve-finans.jpg
Elizan.Net: Bölüm İş İmkanları - Maaşları - Nedir
https://www.elizan.net/2020/10/islam-iktisad-ve-finans-bolumu-nedir-ne.html
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/
https://www.elizan.net/2020/10/islam-iktisad-ve-finans-bolumu-nedir-ne.html
true
6516140019475243380
UTF-8
Tüm Mesajlar Yüklendi Herhangi bir yazı bulunamadı! Tamamını Gör Devamını Oku... Yanıtla Yanıtlamaktan Vazgeç Sil Tarafından Anasayfa SAYFALAR YAZILAR Tamamını Gör ŞUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR ETİKET ARŞİV ARA BÜTÜN YAZILAR Aradığınız yazı bulunamadı! Anasayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pts Salı Çrş Prş Cuma Cts Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şbt Mrt Nsn Mys Hzr Tem Ağs Eyl Ekm Ksm Arl Şimdi 1 Dakika Önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftadan daha önce Takipçiler Takip Et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content