Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttı...
Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü var. Aşağıda sırasıyla Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü nedir, puan türü nedir, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Dört senelik bir lisans programı olan Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü, mezunlarına temel bir bilimsel eğitim fırsatı sunarken aynı zamanda Türk-Alman kökenli veya uluslararası firma ve kurumlarda meslek sahibi olma imkânı sağlamaktadır.
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü 2016’da faaliyete geçen ve 2020-21 öğretim yılının sonunda ilk kez mezun verecek olmanın heyecanını yaşayan, genç ve dinamik bir bölümdür. Kendi alanında, global ve uluslararası yapısı en yoğun olan bölümlerden birisi olan bölümümüzde okuyan öğrenciler hem kültür hem de iletişim bilimleri alanında temel mesleki bilgileri edinme olanağı yakalarken, program kapsamında bu iki disiplin ortak konular ve yarıyıl ana konuları ekseninde birbiriyle ilişkili hale getirilir.
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Nedir?
Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü; Türkiye ve Almanya'daki yüksek lisans programlarında alınacak eğitim dışında- Türk-Alman ve dolayısıyla uluslararası ölçekteki firmaların yönetiminde ve resmi kurumların üst makamlarında görev alabilecek meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Kültür ve İletişim Bilimleri için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Kültür ve İletişim Bilimleri, SÖZ (SÖZEL) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Kültür ve İletişim Bilimleri baraj puanı da 180 puandır.
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü, mezunlarına hem Türkiye hem de Almanya’da iletişimle alakalı çeşitli mesleklerde kendi işlerini kurabilecek bir donanım edinme imkanı sağlar. Bölüm aynı zamanda iki ülkedeki yüksek lisans programlarında alınması düşünülen eğitimler için bir temel teşkil etmektedir. Öğrenciler, mezuniyetlerinden sonra, lisansüstü öğretimlerine devam edebilecekleri, tamamen Almanca olan Kültürler arası Yönetim Yüksek Lisans Programı mevcuttur.
Bir "Türk-Alman" üniversitesi olarak TAÜ'nün hususi karakterine uygun biçimde öğrenciler, öğrenimlerinin bir kısmını burslu yaz okulu olarak Almanya'daki partner üniversitelerden birinde ya da -istenildiği takdirde- Erasmus değişim programı çerçevesinde Almanya’da tamamlayabilirler. İmkan bulunması durumunda, Almanya’da staj imkanları da seçenekler arasındadır. 2021 yılında hayata geçirmeyi planlanan, yeni uluslararası lisansüstü programlarla hem mezunlarına hem de Türkiye'nin önce gelen üniversitelerinin yüksek profilli mezunlarına, güçlü ve rekabetçi bir akademik kariyer olanağı vermek planlanmaktadır.
Kültür ve İletişim Bilimleri Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Kültür ve İletişim Bilimleri mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Kültür ve İletişim Bilimleri mezunlarının görevleri şunlardır:
Kültür ve İletişim Bilimleri bölümü mezunları, kamu ve özel kurumlara bağlı medya, iletişim veya kültür sektörlerinde uzman olarak çalışabilir. Kültür ve sanat kurumlarının iletişim, halkla ilişkiler gibi birimlerinde yine uzman unvanıyla çalışabilir. Lisansüstü eğitimlerini tamamlayan mezunlar, ALES ve gereken diğer sınavları da başarıyla geçerek üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilirler.
Bu bölüm mezunları, medyanın bütün iş kanallarında rahatlıkla iş bulabilirler. Uzmanlıktan idareciliğe kadar yükselen kariyer basamaklarını, donanım ve yeteneklerine göre çıkabilirler
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Kültür ve İletişim Bilimleri maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Kültür ve İletişim Bilimleri maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Kültür ve İletişim Bilimleri dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümü Dersleri Nelerdir?
Kültür ve İletişim Bilimleri bölümündeki dersler; bu bilim dallarının teorik ve uygulamalı eğitim programıyla yapılır. Zorunlu olan temel derslerin yanı sıra, çok sayıda seçmeli ders de vardır.
- Alımlama ve Medya Etkileri Araştırmaları
- Araştırma Semineri
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Bilgi ve İletişim Hukuku
- Bilgisayar Teknolojileri
- Bitirme Projesi
- Çalışma Teknikleri: Bilimsel Çalışmalar
- Dijital Medya Laboratuvarı
- Dijital Medya Laboratuvarı
- Edebiyat ve Metinlerarasılık
- Göç ve Kültür
- Görsel Kültür ve İletişim Araştırmaları (Görsel Bilim)
- Halkla İlişkiler
- İletişim Bilimlerine Giriş
- İletişim Bilimlerinin Niceliksel ve Niteliksel Araştırma Yöntemleri
- İletişim Kuramları
- İngilizce
- Kültür Bilimleri Araştırma Yöntemleri
- Kültür Bilimlerine Giriş
- Kültür Kuramları
- Kültür Politikaları
- Kültür ve Küreselleşme
- Kültür ve Medya Ekonomisi
- Kültür ve Mekân
- Kültür, Toplum ve Gazetecilik
- Kültürel Bellek
- Kültürel Hafızanın Taşıyıcısı olarak Edebiyat ve Sanat
- Kültürel ve Yaratıcı Endüstriler/Kurumlar
- Kültürlerarası İletişim
- Kurumsal İletişim
- Medya Okuryazarlığı
- Medya Tarihi
- Medya ve Etik
- Medya ve Kültür Bilimleri
- Mesleki Almanca
- Sosyal Bilimlerin Temelleri
- Staj
- Türk Dili
- Yeni Medya Teknolojileri
Kültür ve İletişim Bilimleri Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Kültür ve İletişim Bilimleri KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Kültür ve İletişim Bilimleri bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.
Kültür ve İletişim Bilimleri Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Kültür ve İletişim Bilimleri tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Dili iyi kullanabilmeli.
3- Ekip çalışmasını sevmeli.
4- Güncel olayları takip edebilmeli.
5- İnsanlarla iyi ilişkiler kurabilmeli.
6- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
8- Teknolojiden hoşlanmalı.
Kültür ve İletişim Bilimleri Okuyanların Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Kültür ve İletişim Bilimleri yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Kültür ve İletişim Bilimleri nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Kültür ve İletişim Bilimleri iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR