Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntılar...
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü var. Aşağıda sırasıyla Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü nedir, puan türü nedir, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Ulus-Devlet düzeni üzerine kurulu dünya sistemi günümüzde küresel dinamiklerin etkisinde değişmektedir. Program günümüzde ulus-devlet merkezli politikalar ile küresel dinamikler arasındaki ilişki üzerine odaklanmaktadır. Programın birinci döneminde ulus-devlet odaklı siyasal teoriler ile küresel teori ve vizyonlar ele alınmakta, uluslararası ilişkilerin nasıl bir değişime uğramakta olduğu konusu işlenmekte ve karşılaştırmalı olarak farklı siyasal sistemler analiz edilmektedir. İkinci dönemde bir yandan küreselleşmenin belirleyici dinamiği politik ekonomi irdelenmekte ve bu çerçeve içinde bölgesel işbirliğine dayalı Avrupa Birliği ve Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkileri çözümlenmektedir. Son dönemde ise küreselleşen dünyanın sorunları ele alınmaktadır. Bu dönemde ayrıca her öğrenci belirli bir konu üzerinde araştırma projesi hazırlamaktadır.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Nedir?
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümü; dünya siyasetini yakından takip edip analiz edebilecek, ülkeler arası siyasetin çeşitli alanlarında etkin görev alabilecek meslek mensuplarını yetiştiren bir lisans bölümüdür.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler için girilmesi gereken sınavlar TYT ve AYT sınavlarıdır. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, EA (EŞİT AĞIRLIK) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler baraj puanı da 180 puandır.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunları, hem Türkiye'de hem de yurt dışında çeşitli iş olanaklarına sahip olabilmektedir. Mezunlarımız, Dış işleri Bakanlığı, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlıkları, AB Genel Sekreterliği, Rekabet Kurumu ve Sermaye Piyasası Kurulu gibi kamu kurum ve kuruluşlarında; NATO, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası örgütlerde ve özellikle uluslararası çalışan sivil toplum kuruluşlarında; ASELSAN ve Türk Hava Yolları gibi önde gelen özel ve yarı özel şirketlerde çalışmakta; veya University of Pittsburgh, University of Southampton ve LSE gibi önemli üniversitelerde akademik kariyerlerine devam etmektedir.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler mezunlarının görevleri şunlardır:
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunları kamu kurum ve kuruluşlarında diplomat ve bürokrat olarak devlet memuriyeti görevinde bulunabilirler. Siyasi olarak faaliyetler yürütebilirler. Uluslararası ilişkiler alanında uzman kişiler olarak danışmanlık hizmetleri verebilirler. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişmektedir.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Mesleği Çalışma Ortamı ve Şartları
Her meslek herkese uygun olmayabilir. Bu nedenle Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler çalışma koşullarına göz atmanız yararınıza olabilir. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler okuyanlar, ileride icra edecekleri meslekte şu ortamlarda çalışacaktır:
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Dersleri Nelerdir?
- ABD Tarihi
- Araştırma Yöntemleri
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Bilgisayar Teknolojileri
- Bölgesel Siyaset
- Çağdaş Dünya Tarihi
- İngilizce
- Karşılaştırmalı Siyaset
- Küresel Siyasete Giriş
- Küresel Siyasette Sorunlar
- Küresel Tarih
- Makro İktisat
- Mikro İktisat
- Siyaset Bilimine Giriş
- Dünya Tarihi
- Toplum ve Kültür
- Türk Dili
- Türk Dış Politikası
- Türkiye Siyaseti ve Siyasal Yapısı
- Uluslararası İlişkiler
- Uluslararası Kamu Hukuku
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler KPSS taban puanları için 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 ve 2020 atamalarına baktık. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler bölümüne son beş yılda toplam 715 kontenjan verilmiş ve mezunlar 86 ve üzeri puanlarla çeşitli kamu kurumlarına atanmıştır.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunlarının mesleklerini icra ederken sahip olmaları gereken özellikler, araştırmacı olmaları, alanında bilgili olmaları, sürekli okuma alışkanlıklarına sahip olmaları, lider ruhlu olmaları, takım çalışmasına uyum sağlamaları şeklinde sıralanabilir.
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Okuyanların Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR