Almanca Öğretmenliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız ya...
Almanca Öğretmenliği bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Lisans (4 Yıllık) bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 4 yıllık Almanca Öğretmenliği bölümü var. Aşağıda sırasıyla Almanca Öğretmenliği bölümü nedir, puan türü nedir, Almanca Öğretmenliği bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, ne iş yapar, Almanca Öğretmenliği bölümüne dikey geçiş yapabilen bölümler ve KPSS atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
Almanca öğretmenlerinin temel görevi, Almanca dilini öğretmektir. Bu amaca uygun olarak; ders içeriklerini hazırlamak; Almancanın kolay ve hızlı biçimde öğrenilmesini sağlayacak projeler geliştirerek uygulamak; öğrenciler için sınavlar hazırlayarak değerlendirmek, sınav sonuçlarını yönetime iletmek, Almanca öğretmeninin görevi kapsamına girmektedir.
Almanca Öğretmenliği Bölümü Nedir?
Almanca Öğretmeni bölümü; Alman dili eğitimi veren, öğrencilere bu dili anlama, konuşma ve yazma yetkinliği kazandıran öğretmenleri yetiştiren bir lisans bölümüdür.
Almanca Öğretmenliği Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri
Eğitim süresi 4 yıl olan Almanca Öğretmenliği için girilmesi gereken sınavlar TYT ve YDT sınavlarıdır. Almanca Öğretmenliği, DİL (Yabancı Dil) puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm lisans bölümlerinde olduğu gibi Almanca Öğretmenliği baraj puanı da 180 puandır.
UYARI: Öğretmenlik Bölümleri İçin Sıralama Barajı Şu Şekilde:
(Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dahil) İlgili Puan Türünde En düşük 300 bin
Almanca Öğretmenliği |
Almanca Öğretmenliği Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları
Almanca Öğretmenliği mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Almanca Öğretmenliği mezunları iş imkanları ve istihdam olanakları şunlardır:
1- MEB Okulları
2- Özel Okullar
3- Yabancı Dil Kursları
4- Üniversiteler
5- Halk Eğitim Kursları
Almanca öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na devlet okullarında ve özel okullarda görev yapabilirler. Bunun yanı sıra, Halk Eğitim Merkezlerinde ve bazı özel dil eğitim kurumlarında da çalışabilmektedirler. Özel ders vererek Almanca öğretmeyi tercih eden Almanca öğretmenleri de bulunmaktadır.
Almanca Öğretmenliği Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?
İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Almanca Öğretmenliği mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Almanca Öğretmenliği mezunlarının görevleri şunlardır:
1- Almanca öğrenmeye kabiliyeti zayıf olan öğrencilere yönelik projeler geliştirmek ve öğrenciyi sınıf ortamına dahil etmek.
2- Almanca yazma ve konuşma pratiği yapma imkanı sunarak, öğrencilerin yabancı bir dilde kendilerini ifade etmelerini sağlamak.
3- Ders süresi dahilinde belirlenen müfredatı tamamlamak.
4- Farklı eğitim seviyelerindeki öğrencilere hitap edebilecek ders içerikleri planlamak ve uygulamak.
5- Güncel eğitim metotlarını takip etmek ve yeni eğitim tekniklerini sınıf dahilinde uygulamak.
6- Öğrencilerin akademik gelişimlerini ölçmeye yönelik test ve proje görevleri belirlemek.
7- Öğrencilerin Almancaya ilgi duymasını sağlayacak ders sunum teknikleri geliştirmek.
8- Öğrencinin Almanca öğreniminde gösterdiği gelişimi kayıt altına almak ve gerektiği takdirde aile ile paylaşmak.
9- Sınıf içi disiplini sağlamak.
Almanca Öğretmenliği Bölümü Maaşları Ne Kadar?
Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Almanca Öğretmenliği maaşları 4500-5500 lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Almanca Öğretmenliği maaşları 3500-5000 lira arasındadır.
Almanca Öğretmenliği Bölümüne Dikey Geçiş Yapabilen Bölümler
Almanca Öğretmenliği bölümüne DGS ile dikey geçiş yapmanız mümkündür. Şayet aşağıdaki bölümlerden herhangi birisinden mezun olursanız Almanca Öğretmenliği bölümüne geçiş yapabilirsiniz. Almanca Öğretmenliği dikey geçiş bölümleri şunlardır:
Aşağıdaki linkten CTRL+F ile arama yaparak DGS bölümlerine (eğer geçiş varsa) ulaşabilirsiniz. Bölüm birden fazla yerde olabileceği için tüm dosyada arayın.
https://www.elizan.net/2020/08/dgs-bolumleri-2020.html
Almanca Öğretmenliği Bölümü Dersleri Nelerdir?
- Eğitim Bilimine Giriş
- Sözlü İletişim Becerileri
- Okuma Becerileri
- Yazma Becerileri
- Almanca Dilbilgisi
- Oyunlarla Almanca Öğretimi
- Çeviri Alıştırmaları
- Eğitim Psikolojisi
- Öğretim İlke Ve Yöntemleri
- Dilbilim
- Alman Edebiyatı
- İleri Yazma Becerileri
- İleri Okuma Becerileri
- Sınıf Yönetimi
- Ölçme Ve Değerlendirme
- Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi
- Türkçeden Almancaya Çeviri
- Almancadan Türkçeye Çeviri
- Öğretmenlik Uygulaması
- Alman Edebiyatından Seçme Metinler
- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
- Türk Dili
- İngilizce
- Bilgisayar Teknolojileri
Almanca Öğretmenliği Atamaları ve KPSS Taban Puanları
Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Almanca Öğretmenliği 2020 KPSS taban puanlarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.
https://www.elizan.net/2020/08/ogretmenlik-atama-puanlar-2020.html
Almanca Öğretmenliği Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?
Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Almanca Öğretmenliği tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:
1- Dikkatli ve sabırlı olmalı.
2- Ekip çalışmasını sevmeli.
3- Etkili eğitim metotlarını uygulayabilecek yaratıcı düşünme yeteneğine sahip olmalı.
4- Farklı kişilik yapılarına saygı göstermek ve öğrencilere karşı sabırlı bir tutum sergilemeli.
5- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.
6- Öğrenci gelişimini değerlendirmeye yönelik analiz ve gözlem gücü yüksek olmalı.
7- Planlı çalışmayı bilmeli.
8- Yabancı bir dilin özelliklerini farklı seviyedeki öğrenci gruplarına açıklayabilecek iletişim kabiliyeti göstermeli.
Almanca Öğretmenliği Okuyanların Yorumları
Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Almanca Öğretmenliği yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.
Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de Almanca Öğretmenliği nasıl bir bölüm sorusuna cevap vermek ister ve bu içeriğimizi zenginleştirmek, daha işlevsel hale getirmek için Almanca Öğretmenliği iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.
YORUMLAR